Izbucnire inchipuita

Am continuat sa visez in lumea asta rea. Mi-au furat speranta de un milion de ori, dar m-am ridicat de tot atatea. Am avut asteptari de la oameni, dar nu e bine sa le ai. Omul e prea complex pentru a fi inteles si mi-as pierde toata viata incercand sa-i inteleg pe prosti. Da, am scris corect “prosti”. Prost e acela care se razbuna pentru nimic, care poarta dusmanie pentru ca-l ignori, care face rau pentru ca e simplu, care se crede smecher doar pentru ca are putere in pumni. Si ar mai fi de zis…

Pe zi ce trece ma simt dezamagita si uimita de societatea in care traim. In care incercam se ne furam caciula de la unul la altul, sa ne bagam in fata ca Tariceanu la permise auto, sa copiem licenta unui coleg de acum doi ani pentru ca suntem prea importanti si nu avem timp de scris propria noastra lucrare. Suntem superficiali, consumatori si habar nu avem ce se afla cu adevarat dincolo de societatea din Romania. De aceea, specimenele ne fac de ras pe noi cei cu putina carte macar, atunci cand se duc la munca furat in tarile civilizate.

Inchidem ochii si votam tot cu cei ce ne-au vandut tara si se dau fecioare acum. Sau nu votam deloc. Suntem scarbe pana la capat. Chiar nu putem face nimic? Nu ne putem trezi din adormire, resemnare si acceptare si sa-i reducem la tacere e cei care vor sa faca pe desteptii? De ce? Doar pentru ca au relatii? Doar pentru ca ne e mai comod sa spunem: “oricum nu putem schimba nimic singuri”?

Totul porneste din interiorul fiecaruia. Tine de noi, de relatia cu cei din jurul nostru si cu toti cei cu care ne vom intersecta de-a lungul vietii.

Nu iti mai zice asa a fost sa fie, si nu mai accepta in continuare sa fii bataia de joc a nimanui. Indiferent daca este vorba despre cel pe care tu il iubesti, de colega de birou, de seful tau, de vecinul de pe scara, de batrana de la doi, de colega de facultate cu 3 copii care te critica pentru ca nu te-ai casatorit pana la 30 de ani.

Nu mai lasa pe nimeni sa iti dicteze viata. Daca tu nu critici, nu accepta critici. Nu fi fals stand langa falsi. Pentru ca exista o vorba: spune-mi cu cine umbli ca sa iti spun cine esti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s