Viaţa mea pe net – Alexandra Ares

alexandra aresAlexandra Ares este  româncă, trăieşte în America şi s-a afirmat ca teatrolog, producătoare TV şi romancieră. Versiunea în limba engleză a romanului Viaţa mea pe net (“My life on Craiglist”) a fost nominalizată pentru premiul “USA Best Books” în 2011.  În România cartea a apărut în februarie 2012.

Romanul ne-o prezintă pe Emily Thompson o figură reprezentativă pentru tinerii din ziua de azi, care-şi petrec tot mai mult timp pe internet în căutarea prieteniilor sau relaţiilor pe care nu le au în afara spaţiului virtual. Emily locuieşte în New York, are un job într-o galerie de artă şi un iubit. Peste noapte însă, lucurile se schimbă şi rămâne şi fără job şi fără iubit şi fiind de parte de familie. Atunci devine dependentă de Craiglist, un site unde găseşte de toate: de la joburi, la evenimente şi bărbaţi pentru întâlniri.

Pentru început îşi caută o colegă de apartament, una care vine rar pe acasă şi care se dovedeşte că este damă de companie, ceea ce o supără pe Emily. Strâmtorată totuşi financiar, în urma unui mesaj primit pe Craiglist, devine ea însăşi pentru o zi damă de companie şi de-aici lucrurile scapă puţin de sub control. În joc mai intră un regizor de filme cam ciudat, un tablou cu un mare potential financiar şi un vecin misterios cu un şarpe tatuat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s