Aleph – Paulo Coelho

Mi se pare o carte mai mult pentru visători decât pentru realişti. Dar este adevărată vorba că unele cărţi se citesc, Aleph se trăieşte.

“Cei pe care i-ai întâlnit vor reapărea, cei pe care i-ai lăsat să plece se vor întoarce. Înţelege ce se petrece cu tine şi vei şti ce se petrece cu lumea întreagă.”

La prima vedere e un simplu fragment şi e luat ca atare, dar are de fapt legătura cu reîncarnarea, atât de prezentă în Aleph. 

“Căutaţi persoanele care nu se tem să greşească, şi deci greşesc.” Pentru mine această frază a fost ca o gură de apă rece în deşert.

Admir cum treci cu uşurinţă de la femeie la fetiţă şi de la fetiţă la femeie. Eşti ca arcuşul atingând corzile viorii şi creând o melodie divină”.

Eu te iubesc ca un râu care face să crească iarba şi florile pe unde trece el. Te iubesc ca un râu care dă de băut celui însetat şi transportă pe oameni unde vor să ajungă”.

 Şi pentru a încheia, o altă frază care mi-a plăcut foarte mult este: “Astfel, când ne simţim slabi, tot ce trebuie să facem este să aşteptăm puţin”. Ceea ce eu, rar pot să fac.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s