Şi am spus da (o poveste de iubire)- Elizabeth Gilbert

Am mai scris despre cartea asta aici. Dar am abandonat-o într-un colţ câteva luni bune. Am revenit la ea pentru că-mi plăcea ce citisem până atunci. Şi nu mi-a înşelat aşteptările. Per total aş descrie cartea cu fraza: Ce nu merge prima data cu cineva, funcţionează a doua oară dar cu altcineva.

Prin tot ce caută şi analizează Elizabeth vrea să se convingă  de tot ceea ce înseamnă căsătoria. Vrea să se convingă că de data asta va fi bine. Aşa că începe căutarea prin toate mediile: citind cărți de specialitate, întrebând oameni aparţinând diferitelor culturi ale lumii, ascultând poveştile prietenilor.  

Pentru mine a reprezentat o lecţie de viaţă şi sunt convinsă că la fel pentru toţi cei ce nu au trecut încă prin aceste etape, iar cei care au trecut prin  situaţii asemănătoare şi-au pus nişte semne de întrebare sau s-au identificat cu autoarea într-o măsură mai mare sau mai mică. Este educativă şi mi-a implementat şi mai bine ideea că trebuie să fii foarte sigur de ceea ce vrei şi ceea ce urmează să faci înainte de a acţiona. Este de asemenea o ilustrare a actului de căsătorie în diverse locuri ale lumii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s