Ora Pământului

Azi, 31 martie, se sărbătorește Ora Pământului, și deși aveam de gând să postez un articol siropos, m-am răzgândit în ultimul moment pentru că mi se pare mai interesant acest subiect decât inițialul. Știu că se “vinde” minunat suferința pe blog dar vestea bună/proastă pentru unii e că renunț la așa ceva. E tentant totuși să-mpărtășești adesea gândurile cu cineva, dar e mai bine așa.

Și acum să revin la subiectul de acum.

Earth Hour – Ora pământului este o campanie desfăşurată la nivel mondial şi face parte din cadrul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană.

Este un eveniment care se organizează în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. ”Ora Pământului” constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

În acest an, pe 31 Martie, între orele 20.30-21.30, odată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esențiale funcționării și deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by este momentul să trecem la o schimbare pozitivă și profundă a modului nostru de a relaționa cu mediul.

Sigur, veți zice că oricum nu ajută la nimic și voi nu veți face asta. Voi răspunde că e alegerea voastră, dar vă provoc să încercați.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s