Dragostea dureaza 3 ani- Frederic Beigbeder

M-a surprins. De ce? Pentru ca spune lucrurile direct, pentru ca exprima o realitate. Aici nu exista povesti de genu si Fat- frumos si Ileana Cosanzeana, si au trait fericiti pana la adanci batraneti. Desi Marc s-a casatorit din iubire, dupa 3 ani se desparte (“In primul an cumperi mobila. In al doilea an, muti mobila. In al treilea an imparti mobila”). 

Mi se pare usor dezordonata dar curioasa. E o lectura amuzanta totusi.

Mi-a fost greu sa ma decid ce fragment voi posta, dar iată ce reflecta cel mai bine esență acestei lecturi:

Generația noastră este prea superficiala pentru a fi casatorita. Oamenii se căsătoresc cum se duc la MacDo. Dupa care zapeaza. Cum ați vrea sa ramana toata viata cu aceeasi persoana, in societatea zappingului  generalizat?  In epoca in care starurile, oamenii politicii, artele, sexele n-au fost niciodată mai interschimbabile? De ce ar fi cruțat sentimentul dragostei de schizofrenia generala?

Si, mai întâi, de unde ni se trage aceasta dureroasa obsesie: sa te dai peste cap ca sa fi fericit cu o singura persoana? Din 558 de tipuri de societăți umane numai 24% sunt monogame.[…]

Un cercetător american tocmai a demonstrat ca infidelitatea este biologica. După acest savant renumit, infidelitatea este o strategie genetica menita sa favorizeze supraviețuirea speciei. Va imaginați o scena casnica: “Iubita mea, nu te-am înșelat de plăcere: era pentru supraviețuirea speciei, iți dai seama? Poate ca pe tine te lasă rece, dar trebuie sa se ocupe cineva de supraviețuirea speciei! Daca iți închipui ca ma amuza chestia asta!…”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s