O altă povestire

De nenumărate ori am citit în “naraţiunile siropoase” cum îmi place mie să le numesc, cum personajele principale, cel mai des de sex feminin, încearcă să treacă peste o decepţie amoroasă, în timp ce relatează povestea. fie că au fost părăsite, fie persoana ce le-a fost alături a murit, fie s-a mutat la capătul celălalt al pământului.

Şi uite aşa, dupa îndelungi şi aprigi lupte cu trecutul, cu amintirile frumoase, cu sentimentul nevoii de a-l suna, de a-i vorbi măcar o clipă, cu negarea, “eroina” se dă câştigătoare. Dar doar după ce-şi dă seama că adevăratul Făt-Frumos al ei era mai aproape de ea decât crezuse. Apoi intervine o altă problemă, ce nu-i permite să-l cucerească cu totul pe prinţul mult aşteptat: fie e prietenul ei cel mai bun, fie vreun vecin pe care îl considera nesuferit, fie prieten al unui prieten sau pur şi simplu prietenul cel mai bun al fostului ei. Dar totul e bine când se termină cu bine.

Bineînţeles ni s-a întâmplat şi nouă ceea ce relatez eu aici. Şi nu doar o dată! Desigur, cu mici diferenţe: prinţul nostru fie nu apare deloc în poveste, fie e mai rău decât anteriorul.

Încheind, rămân tot la părerea că bun, rău, cui pe cui se scoate şi toate lucrurile se întâmplă cu-n motiv în viaţă. Dacă vrei să fi o “eroină” în plus, depinde doar de tine, de cât de uşor cazi în plasă! Şi crede-mă nu e deloc uşor să rezişti tentaţiei drăcuşorului…

Advertisements

One thought on “O altă povestire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s