Razboiul rece

Toamna e  un razboi ce se da intre iarna si vara. Razboiul rece. Iar la sfarsit, intotdeauna castiga iarna. Nici nu avea cum sa fie altfel. Nu e o poveste unde binele invinge raul. Sau poate da, depinde din ce unghi privesti lucrurile. In cazul meu, iarna e raul din simplul motiv ca nu imi place frigul. E ciudat, pentru ca-s nascuta iarna si ar trebui sa “fiu obisnuita”.

Soarele lupta sa-si mai arate chipul, sa mai incalzeasca putin pamantul inainte ca intinsul covor alb sa-l acopere. Mai devreme sau mai taziu, frunzele-si parasesc crengile si plutesc agale spre pamant. Dar ce se intampla in tot acest timp cu sufletele oamenilor?

Unele-si urmeaza cursul aflat in timpul verii sau inainte, alteles-si cauta un drum. Unele pica precum frunzele, pentru totdeauna,  altele lupta sa se ridice, incalzite de razele plapande ale soarelui. De data asta toamna a venit prea devreme…si in sufletele oamenilor si in natura. Iarna se grabeste sa castiga razboiul. Si totusi, sper ca vara-si mai pastreaza o arma doua sa lupte impotriva-i si sa ne mai incalzeasca un pic sufletele. Doar un pic… pentru ca de data asta razboiul se anunta a fi cel mai rece. La propriu si la figurat.

Advertisements

5 thoughts on “Razboiul rece

  1. spidermonkey93 says:

    eu sunt nascuta toamna si imi place atat iarna cat si toamna..
    mai ales iarna cand e soare afara si totul straluceste:) imi place chiar si frigul..:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s