Ma dau in vant dupa cumparaturi& Goana dupa cumparaturi la New York- Sophie Kinsella

“Ma dau in vant dupa cumparaturi” este prima carte din seria autoarei Sophie Kinsella, serie care o are ca personaj central pe Rebecca Bloomwood. Rebecca, sau Becky cum i se spune in carte, este ziarista la un celebru ziar financiar si duce o viata mondena, incercand sa se mentina intotdeauna in pas cu moda. Problema lui Becky este mania ei de a face cumparaturi, indiferent daca ii ajung sau nu veniturile pentru a plati cumparaturile respective.

Cu un umor de exceptie, autoarea cartii surprinde alegerile amuzante pe care le face eroina atunci cand isi cumpara ceva. In primul rand, Becky incearca sa se autoconvinga de fiecare data cat de absolut necesar ii este obiectul pe care il cumpara, indiferent daca acesta este o carte de bucate de origine indiana, un pix-lanterna sau o esarfa Denny & George. In al doilea rand, Becky este cumparatorul incapabil sa faca o alegere, de fiecare data alegand sa nu faca nici un fel de compromisuri si alegandu-se cu cate doua obiecte de acelasi fel, dar de culori diferite.

Becky considera cumparaturile ca fiind raspunsul la oricare dintre problemele pe care le are. Ironia principala a cartii este faptul ca Becky, care nu reuseste sa isi mentina finantele pe linia de plutire, este cea care da sfaturi financiare altora prin intermediul revistei, explicandu-le cititorilor cum sa isi gestioneze veniturile si cheltuielile.

In cea de-a doua carte, “Goana dupa cumparaturi la New York”, Becky, desi si-a gasit marea iubire, are o noua limita de creditare si mai si primeste o oferta de a lucra in New York, se dovedeste aceeasi femeie cu principii ferme, unul dintre acestea fiind cel de a nu-si cumpara mai mult de o pereche de pantofi odata. Bineinteles, in afara cazurilor de dragoste la prima vedere. Nimeni nu stie mai bine decit ea ca exista si asa ceva. O pereche de sandale care-ti taie respiratia. O rochie la vederea careia ti se inmoaie genunchii. O geanta fara de care viata ta nu mai inseamna nimic. Fiica rasfatata a epocii reducerilor oferite de marile magazine din Londra si New York, Becky incepe o lupta crincena cu ea insasi, cu tentatiile consumiste care o inconjoara, cu superficialitatea unei lumi guvernate de imagine. Becky paseste cu nonsalanta pe muchia prapastiei dintre adevar si minciuna, dintre dragoste si esec sentimental, dintre drama si comedie. Paradoxal, chiar pasiunea ei pentru excese la cumparaturi o va ajuta sa se descurce intr-o situatie ce pare fara iesire.

Advertisements

2 thoughts on “Ma dau in vant dupa cumparaturi& Goana dupa cumparaturi la New York- Sophie Kinsella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s