Lucruri de rahat în România

Nu ştiu dacă sunt eu prea dificilă, prea aberantă, prea perfecţionistă, dar absolut toate lucrurile din România sunt cu susul în jos. Am ajuns la capătul răbdării în lupta cu supravieţuirea în jungla extratereştrilor români. Să explic: una bucată student la Ştiinţe Economice, la taxă, plăteşte o sumă de 2500 de lei pe an.

Studentul se decide să îşi depună dosarul pentru concursul Erasmus, dupa ce este anunţat înainte de vacanţă cu 3 zile că trebuie să obţină atestat la o limbă străină, adeverinţă de student, declaraţie pe proprie răspundere la notar că nu a mai fost student Erasmus, foaie matricolă şi altele. Lucruri pe care nu le poate rezolva prea repede, lucruri despre care nu i se dau prea multe detalii. Nu tu loc unde are loc proba pentru atestat, nu ce trebuie sa ştii,  ce fel de examen e… a fost ceva de genu’: “hai dracu’ s-o facem şi pe asta, vă dăm ce vreţi voi, trebuie doar să plătiţi!”.

Bun, se trece de o parte din probleme, se rezolvă. Ultima zi pentru depunerea dosarului a fost 14 aprilie. În data de 12 aprilie îi lipseau adeverinţa de student şi foaia matricolă. Vorbeşte cu secretara care se ocupă de specializarea  la care era înscris studentul, obţine adeverinţa şi urma să primeasă în data de 14 aprilie la ora 9 foaia matricolă. Se prezintă la ora stabilită dar foaia matricolă nu era semnată de decan… asta mai înseamna ceva ore în plus de aşteptat. Ah, şi pe deasupra i se spune că trebuie să plătească o taxă de 35 lei pentru un căcăt de foaie, pentru că “nu eşti la subvenţie draguţă şi de aceea nu beneficiezi de aceste servicii gratis!” aa…poftim?!?

Pune-ţi fraţilor o taxă de 3500 de lei pe an şi oferiţi dracului servicii egale tuturor nu mai faceţi discriminări! E de înţeles de ce tot mai mulţi studenţi preferă o universitate privată care este mult mai ieftină decât universitatea de stat. Şi este de înţeles de ce la unele specializări sunt de 3 până la 5 ori mai puţini studenţi în anul 1 decât în anul 3. Condiţii jalnice oferite, frig în săli, uşi de aproape îţi cad în cap, note date pe nedrept se adaugă salariile uriaşe ale profesorilor.

Sala de sport o plătim separat, cărţile nu sunt incluse în taxa pe care o plătim, iarna tremurăm în săli şi multe altele. Asta e o universitate din Uniunea Europeană cumva? Mie îmi sună a lumea a treia.

PS: zile extrem de obositoare, triste şi vreme naşpa.

Advertisements

2 thoughts on “Lucruri de rahat în România

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s